• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Zviedru bumbas


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 6 olu baltumi
  • 400 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote kakao pulvera
  • 30 mazas apaļas vafelītes vai kas cits pamatam (papīra groziņi) 
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņām

Šokolādes glazūrai:

  • 100 g smalkā cukura
  • 70 g tumšās šokolādes (min. 70% kakao saturs)
  • 1 ēdamkarote sviesta vai kokosriekstu eļļas
  1. Zviedru bumbu masai olu baltumus ar 6 ēdamkarotēm ūdens, šķipsniņu sāls, pusi no cukura un kakao pulveri ūdens peldē puto ne pavisam stingrās putās.
  2. Atlikušo cukuru pievieno pakāpeniski vēl un turpina putot līdz masa ir kļuvusi stingra.
  3. Olbaltumu masu iepilda konditorejas maisiņā ar vienkāršu sprauslu.
  4. Vafelītes vai ko citu pamatnei ar nelielu attālumā viena no otras liek uz plāts (neizvēlēties pārāk lielu, tai vajadzēs rast vietu saldētavā).
  5. Ar "šprici" uzspiež uz pamatnītes olbaltumu masas kalniņu.
  6. Vismaz uz 3 stundām ievieto saldētavā - olbaltuma masai ir jābūt sasalušai,lai tālāk apstrādātu.
  7. Glazūrai: Vāra cukuru un 60 ml ūdens, cukuram jābūt pilnībā izšķīdušam. Mazliet atdzesē.
  8. Šokolādi kopā ar taukiem ūdens peldē izkausē (neuzvāra!)
  9. Cukura šķīdumu pa tējkarotei pievieno, nepārtraukti maisot.
  10. Glazūrai jābūt biezai, gludai. Ļauj nedaudz atdzist.
  11. Apstrādājot olbaltumu ar šokolādes glazūru, tai jābūt tikai siltai.
  12. Izņem olbaltumu kalniņus no saldētavas un pārlej ar glazūru.
  13. Var Zviedru bumbas apkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām. Atdzesē.
  14. Olbaltumu masai, to kuļot, var pievienot arī kakao pulveri.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2032 reizes

,,,,