• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Zilā siera un bumbieru gardums


Foto: brittanypowell.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 paciņa saldētas kārtainās mīklas (ar raugu)
  • 80 g gorgonzolas siera
  • 1 liela izmēra ola
  • 1/2 neliela sīpola (sagriezts plānās šķēlītēs)
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 bumbiers (sagriezts plānās šķēlītēs)
  • 2 ēdamkarotes timiāna
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai.
  2. Ieklāj cepamo papīru cepeškrāsns plātī un nedaudz ietauko to.
  3. Tad saliek atsaldētās mīklas plāksnes pa plāti un sadursta ar dakšiņu, ārējās malas atstājot neskartas.
  4. Liek cepties aptuveni 10 minūtes vai līdz mīkla sāk piepūsties.
  5. Tikmēr sakuļ olu un sieru un pārklāj pār mīklu.
  6. Nedaudz apcep sīpola šķēlītes un kopā ar sasmalcināto bumbieru pārber pār olas un siera maisījuma kārtu.
  7. Liek cepties aptuveni 15-20 minūtes vai līdz mīklas maliņas ir zeltaini brūnas.
  8. Pirms pasniegšanas pārber ar sakapātu timiānu.

Šī recepte paredzēta 8 sāļās kūkas kvadrātiņiem.

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
879 reizes

,,,