• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Zemeņu torte


Foto: pp.vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Sastāvdaļas biskvītam:

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 - 3 ēdamkarotes kakao
  • 4 ēdamkarotes vāroša ūdens
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas

Sastāvdaļas krēmam:

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze ūdens
  • 200 g krējuma
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes (ar kaudzīti)
  • 200 g sviesta

Augļu kārtai:

  • 200 g zemeņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 persiki
  • 3 - 4 ēdamkarotes cukura

Rotāšanai:

  • Baltā šokolāde, melnā šokolāde, zemenes.
  1. Pagatavo biskvītu un atdzisušu to sadala 4 plāksnēs.
  2. Augļu kārtām, katrai atsevišķi uz pannas uzber cukuru, pielej 1 ēdamkaroti ūdens, izvāra karameli.
  3. Pirmajai kārtai pievieno sagrieztas zemenes, bet otrai - persikus. Pavāra 7 - 10 minūtes. Atdzesē.
  4. Tad uzliek uz divām biskvīta plāksnēm.
  5. Krēmam. 1/2 glāzes ūdens un 1 glāzi cukura novest līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno krējumu un uzvāra.
  6. Atlikušajā ūdenī iejauc kartupeļu cieti, kārtīgi sajauc un rūpīgi iemaisa karstajā krējuma masā, vāra uz mazas uguns līdz sabiezē.
  7. Krēmu atdzesē.
  8. Sviestu istabas temperatūrā saputo, uzmanīgi pievieno vārīto krēmu un saputo.
  9. Formā ar noņemamām malām liek biskvītu ar zemenēm.
  10. Pa virsu klāj 1/3 daļu krēma.
  11. Pārklāj ar otru biskvītu.
  12. Klāj atkal daļu krēma un liek trešo biskvīta kārtu.
  13. Klāj atlikušo krēmu.
  14. Liek ceturto biskvīta kārtu ar karamelizētiem persikiem tā, lai virsma ar persikiem būtu uz krēma pusi.
  15. Torti liek ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  16. Pēc atdzišanas ledusskapī torti izgāž no formas otrādi uz trauka.
  17. Rotā pēc vēlēšanās, aplej ar šokolādes glazūru vai izkausētu šokolādi. Rotā ar zemenēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1604 reizes

,