• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Zemeņu torte ar skābā krējuma krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 4 olas

Pildījumam:

  • 800 g zemeņu
  • 2 glāzes skābā krējuma
  • 1 glāze pūdecukura
  1. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu un sviestu.
  2. Turpinot putot, pevieno miltus un dzeramo sodu.
  3. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un viegli iecilā mīklā.
  4. Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  5. Liek ceepties 190°C temperatūrā 40 minūtes.
  6. Zemenes sagriež uz pusēm, pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm cukurua un atstāj uz 30 minūtēm.
  7. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horziontāli sagriež 2 kārtās.
  8. Pamata kārtu pārklāj ar zemeņu pusītēm.
  9. Skābo krējumu saputo ar pūdercukuru un klāj pār zemeņu kārtu.
  10. Liek otru biskvītu pāri un pārklāj ar atlikušo krēmu un dekorē ar zemenēm.
  11. Ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2547 reizes

,,,,,