• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Zemeņu torte ar „Riccota” sieru


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Krēms:

  • 350 g saldā krējuma
  • 250 g „Riccota” siera
  • 2 - 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 200 g aveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura

Dekorēšanai:

  • 50 g zemeņu želejas
  • 10 g želatīna
  • 400 ml vārīta ūdens
  • 1 ēdamkarote ruma
  • 250 g zemeņu
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno mīkstu sviestu un kefīru, vienlaikus turpinot kult, pakāpeniski pievieno miltus ar cepamo pulveri.
  2. Mīklu ieklāj 25 cm kūkas formā 180°C temperatūrā 20 - 25  minūtes.
  3. Gatavo kūku atdzesē un sagriež horizontāli 3 kārtās.
  4. Zemenes nomazgā, nosusina un sagriež katru ogu uz pusēm gareniski.
  5. Vārītajā ūdenī izšķīdina želatīnu un zemeņu garšas želeju. Karsē to uz nelielas uguns un pakāpeniski pievieno rumu, tad atdzesē.
  6. Nelielā katliņā karsē avenes un cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  7. Biskvītus samazina līdz 20.5 cm diametram un maliņas novieto nostāk līdz būs nepieciešams.
  8. Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru ,„Riccota” sieru.
  9. Tad pamata biskvītu liek uz servējamā škīvja, pārklāj ar 1/3 daļu aveņu biezeņa un 1/3 daļu krēma. 
  10. Darbības atkārto katrai kārtai, bet kūkas virskārtu pārklāj tikai ar aveņu biezeni.
  11. Uz tortes uzmauc kūkas formas maliņas un tuvu viens otrai izkārto zemenes un tikai tad aizver kūkas formu.
  12. Pārlej ar 1/3 iepriekš sagatavotās želejas un ievieto ledusskapī uz 5 minūtēm.
  13. Darbības atkārto līdz pārklāta visa želejas masa.
  14. Atlikušo krēma daudzumu ieliek konditorejas maisā un ar to rotā tortes virsmu.
  15. Tortes virskārtas vidu var rotāt ar zemenēm.
  16. Torti ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3598 reizes

,,,,,,