• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Zemeņu tiramisu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 kg zemeņu
  • 1 1/2 glāze auksta piena
  • 100 g vaniļas pudiņa pulvera
  • 225 g „Mascarpone” siera
  • 2 tases kafijas (istabas temperatūrā)
  • 2 glāze putukrējuma
  • 85 g „Dāmu pirkstiņu” cepumu
  • 200 g tumšās šokolādes skaidiņu
  1. Zemenes noskalo, notīra un sagriež smalkāk - uz pusēm vai ceturtdaļās (izņemot dažas, dekorēšanai).
  2. Vaniļas pudiņa pulvera sajauc ar pienu un atstāj uz 2 minūtēm, pēc tam ievieto ledusskapī uz 2 minūtēm.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo „Mascarpone” sieru līdz krēma konsistencei.
  4. Masai pievieno 2 ēdamkarotes kafijas, pudiņu un saputotu saldo krējumu.
  5. Katru cepumu iemērcot kafijā, izklāj 1/3 to trauka pamatnē.
  6. Tad izkārto 1/3 sagriezto zemeņu, daļu šokolādes skaidiņu un daļu krēma.
  7. Tādā veidā atkārto darbības, līdz visas sastavdaļas izliktas. Virsējam slānim jābūt krēmam un šokolādes skaidiņām.
  8. Dekorē ar zemenēm un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām vai labāk uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4782 reizes

,,,,,