• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Zemeņu – skābā krējuma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1 glāze cukura
  • 6 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 20 g sviesta

Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldētu/svaigu zemeņu
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, tad pievieno miltus, cepamo pulveri un turpina kult viendabīgā masā.
  2. Kūkas formu pārklāj ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā iegūto mīklu.
  3. Liek cepties 190°C temperatūrā līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Puto līdz cukurs ir izkusis.
  6. Zemenes noskalo un sagriež šķēlītēs.
  7. Katru biskvītu pārklāj ar krēmu un izkārto sagrieztās zemenes.
  8. Atlikušo krēmu klāj pār kūkas virsmu un dekorē, piemēram, ar zemenēm, šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3739 reizes

,,,,,