• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Zemeņu siera kūka


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 paciņas cepumu
  • 50 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 560 g saldētu zemeņu
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 4 paciņas siera Filadelfija vai kāda cita
  • 2 bundžas iebiezināta piena
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  1. Izkausē sviestu un sajauc ar cukuru. Sasmalcina cepumus pulverī un sajauc ar sviestu.
  2. Šo masu liek tortes formas apakšā, veido kūkas pamatni.
  3. Zemenes samaļ blenderī, pievieno kukurūzas cieti un karsē uz uguns līdz sāk vārīties.
  4. Sieru Filadelfija saputo ar iebiezināto pienu, pievieno olas, saputo. Pievieno citrona sulu, saputo.
  5. Masu lej uz kūkas pamatnes. 
  6. Pa virsu ar tējkaroti liek zemeņu masu, ar kociņu iejaucot to siera masā, veidojot zīmējumu.
  7. Formu aptin ar foliju, liek lielā traukā, kurā ielej ūdeni, un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 1 stundu.
  8. Atdzesē istabas temperatūrā un liek ledusskapī uz 3 stundām, vai labāk - uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
10329 reizes

,