• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Zemeņu – putukrējuma rulete


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 6 olas
  • 120 g pūdercukura
  • 70 g miltu
  • 300 g zemeņu ievārījuma
  • 250 ml 35% saldā krējuma
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1/2 laima miziņas
  • sviests (ieziešanai)
  1. Uzkarsē cepeškrānsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj cepešpannu ar viegli ietaukotu cepamo papīru, kas nedaudz pārkaisīts ar miltiem.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus un 120 g pūdercukuru ar elektrisko putotāju saputo līdz masa klūst gaiši dzeltenā krāsā.
  3. Tad pievieno izsijātus miltus un turpina putošanu līdz masa kļūst viendabīga.
  4. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķispniņu sāls stingrā masā. Iecilā tos olu dzeltenumu masā.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā cepešpanna un cep 15 - 17 minūtes līdz biskvītam zeltaini brūna krāsa.
  6. Darba galdu pārklāj ar tīru virtuves dvieli, savukārt, tam pāri pārklājiet cepamo papīru, kas nedaudz pārkaisīts ar pūdercukuru.
  7. Kad biskvīts gatavs, tad liek to uz sagatavotās virsmas ar apakšpusi uz augšu. Uzmanīgi noņem cepamo papīru, uz kura tika cepts biskvīts.
  8. Tas sarullē biskvītu rullī, lai tas pierastu pie savas formas un pēcāk nesalūztu.
  9. Atdzesē to, atrullē un pārklāj ar zemeņu ievārījumu.
  10. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, 2 ēdamkarotes pūdercukura, putukrējuma stindzinātāju un laima miziņas stingrā masā.
  11. Putukrējumu klāj pār ievārījuma kārtu un uzmanīgi sarullē biskvītu.
  12. Dekorē ar pūdercukuru vai jebko citu pēc jūsu pašu gaumes.
  13. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5688 reizes

,,,,,,,