• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Zemeņu – mandeļu torte ar putukrējumu


Foto: kushaem.biz

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 1/2 glāze kviešu miltu
  • 250 g zemeņu
  • 200 g mandeļu
  • 125 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 500 g saldā krējuma (33%)
  • sāls (pēc garšas)

 

  1. Sviestu sajauc ar 1/2 glāzi cukura un sāli, pievieno olas, tad visu ar elektrisko putotaju sakuļ.
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, mandeles (nedaudz atstājot dekorēšanai) un rūpīgi visu samaisa.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  4. Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā formā un cep aptuveni 30 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, neizņemot no formas.
  6. Zemenes pārlasa, noskalo un nosusina.
  7. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un atlikušo cukura daudzumu, pievieno daļu no zemenēm.
  8. Biskvītu ieliek gredzenveida formā, parklāj ar saldā krējuma masu, dekorējam ar mandelēm un zemenēm.
  9. Liek ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2200 reizes

,,,