• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Zemeņu krēma kūka


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olu baltumi
  • 165 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 150 g mandeļu miltu
  • 35 g miltu(izsijāti)
  • 1 tējkarote citrona miziņu
  • 4 želatīna plāksnes
  • 600 ml saldā krējuma
  • 180 g baltās šokolādes
  • 350 g zemeņu(papildus vēl nedaudz dekorēšanai)
  • 110 g sarkano jāņogu želejas
  • 100 g mandeļu skaidiņu(grauzdētu)
  • pūdercukurs(dekorēšanai)
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 22 cm lielas kūkas formas pamatni un sānus.
  2. Sakuļ olu baltumus ar elektrisko putotāju, tad pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Puto tik ilgi līdz masa ir bieza un spīdīga, tad pievieno vaniļu.
  3. Sajauc miltus, mandeļu miltus un citrona miziņas un rūpīgi iemaisa olu baltumu masā. Sadala iegūto mīklu pa divām iepriekš sagatavotajām kūku formām un liek cepties apmēram 18 minūtes vai arī līdz biskvītam ir zeltaina nokrāsa. Tad liek biskvītus pilnībā atdzesēties, neizņemot no formas.
  4. Pildījumam - izmērcē želatīna plāksnītes aukstā ūdenī 5 minūtes, tad maigi izgriež sasūkušos ūdeni no tām. Tikmēr ielej 250 ml saldā krējuma katliņā un silda vidēji lielā karstumā.Tad noņem no karstuma un pievieno balto šokolādi. Maisa līdz šokolāde ir pilnībā izkususi un pievieno želatīnu, rūpīgi izmaisa un noliek pilnībā atdzesēties.
  5. Zemenes un 2 ēdamkarotes sarkano jāņogu želeju sablenderē, izlaiž caur sietiņu un biezumus izmet. Iegūto šķidrumu pievieno želatīna masai.
  6. Sakuļ 150 ml krēma ar elektrisko putotāju līdz tas kļūst biezs un ar karoti iemaisa iepriekš sagatavotajā zemeņu masā. Izklāj iegūto zemeņu  krēmu pār vienu no biskvītiem(neizņemot no formas!). Tad uzliek otru biskvītu pār zemeņu krēma kārtu un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
  7. Uzsilda atlikušo sarkano jāņogu želeju vidēji lielā karstumā un pievieno atlikušās zemenes. Sakuļ atlikušo saldo krējumu. Izņem kūku no formas un ar putukrējumu pārklāj kūkas sānus. Tad ar lāpstiņas palīdzību piespiež kūkas sānos mandeļu skaidiņas un kūkas virsmu pārber ar pūdercukuru. Pasniedz ar sarkano jāņogu želejā glazētajām zemenēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1893 reizes

,,