• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Zemeņu – biezpiena torte ar smilšu mīklas pamatni


Foto: Zemeņu - biezpiena torte ar smilšu mīklas pamatni

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 80 g margarīna
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 300 ml saldā krējuma
  • 400 g zemeņu
  • 100 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 20 - 25 g želatīna

Papildus:

  • 300 g zemeņu (dekorēšanai)
  1. Nelielā katliņā izkausē sviestu un cukuru.
  2. Izsijātu sviestu un cepamo pulveri, olu un sāli pievieno sviestam, rūpīgi samaisa.
  3. Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko kūkas formu.
  5. Atdzesēto mīklu izrullē un ieklāj formā, cep 15 minūtes.
  6. Pildījums: Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
  7. Biezpienu sasmalcina, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  8. Nomazgā 300 g zemenes, nosusina un sablenderē, tad pievieno biezpiena masai.
  9. Uzbriedināto želatīnu izkausē.
  10. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno biezpiena masai.
  11. Tad pievieno izkausēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  12. Atlikušās 100 g zemenes sagriež un pievieno krēmam un ievieto to ledusskapī uz 1 stundu.
  13. Atdzesēto krēmu rūpīgi pārklāj pār biskvītu un kūkas virsmu rotā ar zemenēm un, ja vēlaties, šokolādes skaidiņām.
  14. Ievieto torti ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5946 reizes

,,,,,