• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Zemeņu – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvīts:

  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarotes cietes

Krēmam:

  • 500 - 800 g biezpiena
  • cukurs, vaniļas cukurs - pēc garšas
  • 2 - 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes želatīna

Papildus:

  • zemenes
  1. Ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru, tad pievieno pārējās biskvītam paredzētās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
  3. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež to 2 kārtās.
  4. Krēms: Žetalīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriedināties. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  5. Skābo krējumu sajauc ar biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru virtuves kombainā, maisa visu līdz krēms kļūst viendabīgs un gluds.
  6. Izkausēto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
  7. Uz pamata biskvītu izkārto zemenes un pāri izklāj biezpiena krēmu, liek saldētavā uz 15 - 20 minūtēm.
  8. Liek otru biskvītu, nedaudz piespiež un izkārto pār to zemenes. Tad pārlej pāri uzbriedinātu un izkausētu zemeņu želeju.
  9. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5561 reizes

,,,,