• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Zeltainā augļu kūka


Foto: bbcgoodfood.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 350 g rupji smalcinātu, nosusinātu bumbieru
  • 250 g rupji smalcinātu, nosusinātu aprikožu
  • 250 g gaišo rozīņu
  • 175 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g pūdercukura
  • 125 ml gaišā ruma
  • 200 g marmelādes
  • 225 g maltu mandeļu
  • 35 g sezama sēklu (vai saulespuķu un ķirbju sēklu maisījums)
  • 3 kardamona sēklas
  • 1/4 malta koriandra
  • 3 olas

Garnējumam:

  • 75 g blanšētu mandeļu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formas pamatni un malas.
  2. Bumbierus un aprikozes, rozīnes, sviestu, cukuru, rumu un marmelādes ieber nelielā katliņā.
  3. Vāra aptuveni 10 minūtes, nepārtraukti maisot.
  4. Tad ļauj atdzesēties aptuveni 30 minūtes.
  5. Tad pievieno grauzdētās mandeles, sezama sēklas, kardamona sēklas un koriandru atdzesētajai masai.
  6. Tad pievieno olas un visu sakuļ līdz masa kļūst viendabīga. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā, nolīdzinot kūkas virsmu.
  7. Tad ar karotes otru pusi, sākot no centra, velc riņķa līniju, pa kuru izkārtosi mandeles.
  8. Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep aptuveni 1 stundu un 40 minūtes.
  9. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzesēties.
  10. Izņem kūku no formas un ietin to cepamajā papīrā un tad folijā.
  11. Kūku ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1592 reizes

,,,,,