• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Žāvēto augļu kēkss britu gaumē


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g žāvētu augļu
  • 250 ml stipras melnās tējas (atdzesēta)
  • 200 g cukura
  • 225 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes muskatrieksta
  • 1/2 tējkarote smaržīgo piparu
  • 2 olas
  • 1 laims
  • šķipsniņa sāls
  1. Pārlej žāvētos augļus ar aukstu melno tēju, pievieno cukuru un labi samaisa līdz cukurs izšķīdis.
  2. Pārklāj ar foliju vai vāku un atstāj uz nakti.
  3. Nākamajā dienā: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  4. Žāvētos augļus sasmalcina.
  5. Dziļā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli, muskatriekstu un pipariem, pievieno citrona miziņas un labi samaisa.
  6. Pakāpeniski pievieno žāvētos augļus un tēju, labi samaisa.
  7. Viegli saputo olas ar elektrisko putotāju un pievieno pārējai masai.
  8. Mīklu ieklāj kūkas vai kēksa formā un cep 160°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
  9. Tad atdzesē un izdekorē pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2855 reizes

,,,,,,