• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Viegla šokolādes kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 1/2 glāze miltu
  • 1 1/2 glāze kakao pulvera

Krēmam: 

  • 1 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
  • 1/2 paciņa sviesta

Pildījumam:

  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 300 g šokolādes
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas, kakao pulveri un cukuru.
  2. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno iebiezināto pienu, skābo krējumu, miltus un dzeramo sodu.
  3. Visu labi samaisa un lej nedaudz ietaukotā kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo nedaudz mīkstinātu sviestu un vārītu iebiezināto pienu.
  6. Iebiezināto pienu klāj pār pamata biskvīta kārtu, tad klāj krēmu un pāri liek otru biskvīta kārtu.
  7. Visu pārklāj ar kausētu šokolādi un ievieto kūku ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3750 reizes

,,