• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Viegla skābā krējuma – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura

Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes želatīna
  • kivi
  • zemenes
  1. Rūpīgi sajauc visas biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Ieklāj mīklu nedaudz ietaukotā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  3. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež kubiņos.
  4. Krēms: Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm.
  5. Ar elektrsko putotāju sakuļ skābo krējumu un cukuru.
  6. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to un prātīgi, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot, pievieno skābā krējuma masai.
  7. Pārklāj izvēlēto kūkas formu ar pārtikas plēvi.
  8. Noskalo un nosusina zemenes un kivi, sagriež šķēlītēs.
  9. Tad klāj zemenes un kivi gar formas malām un pāri izkārto biskvīta gabaliņus. Darbību atkārto līdz izkārtoti visi augļi un biskvīta gabaliņi.
  10. Lēnām pārlej visu ar skābā krējuma masu, nolīdzina virsmu un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  11. Ja izvēlējāties kūku gatavot stikla traukā, tad pēc šīm 2 stundām apgāziet to otrādi uz servējamā šķīvja.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7203 reizes

,,,,,,