• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Viegla biskvīta kūka ar biezpiena krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvīts:

  • 4 olas
  • 2 olu baltumi
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • šķipsniņa citronskābes
  • vaniļas cukurs

Krēms:

  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g biezpiena
  • 300 g iebiezinātā piena
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar cukuru un citronskābi, līdz masa kļūst bieza un sāk veidot reljefu.
  2. Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošamas reizes rūpīgi sajaucot.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
  4. Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
  5. Cep 25 - 30 minūtes 180°C temperatūrā.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ un pievieno cukuru, ja nepieciešams.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem un dekorē ar kausētu šokolādi vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4696 reizes

,,,,