• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Viegla ābolu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 110 g sviesta
  • 320 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes kanēļa
  • 1/2 tējkarote malta ingvera
  • 3/4 tējkarotes sāls
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 4 saldskābi āboli (nomizoti, ar izgrieztām serdēm)

Krēmam:

  • 300 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 180 g cukura
  • 4 olu baltumi
  • 1/4 tējkarotes sāls
  1. Biskvīts: Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas.
  2. Citā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru un, turpinot putot, pievieno olas.
  3. Tad sajauc ar miltu maisījumu un maisa viendabīgā masā.
  4. Ābolus sagriež nelielos kuboņos un iejauc mīklā.
  5. Mīklu sadala divās daļās un katru daļu ieklāj 21 - 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
  6. Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  7. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un horizontāli 2 daļās.
  8. Krēms: Ar putojamo slotiņu sajauc olu baltumus un cukuru, sāli. Ielej tos nelielā trauciņā un karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  9. Tad ar elektrisko putotāju masu sakuļ līdz sāk veidoties reljefs.
  10. Nepārtraucot putošanu, masai pievieno sviestu un turpina putot'līdz masai bieza, viendabīga konsistence.
  11. Krēmu pārziež pār katru biskvītu, kūkas virsmu un sāniem.
  12. Var dekorēt ar sadrupinātiem cepumiem un kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4070 reizes

,,,,