• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Vegānu šokolādes – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze sukāžu (žāvētas aprikozes, plūmes, u.c.)
  • 1/2 glāze auzu vai linu miltu
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu vai jebkuru citu riekstu
  • 190 g ābolu biezeņa
  • 2 nogatavojušies banāni
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 150 ml ūdens
  • 2 tējkarotes agara

 

  1. Aptuveni 19 cm lielu, apaļo kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru.
  2. Žāvētos augļus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno riekstus un pakāpeniski arī miltus.
  3. Masu rūpīgi maisa un sāk mīcīt, tad ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ievieto ledusskapī.
  4. Banānus samīca un sajauc ar ābolu biezeni un kakao pulveri, nedaudz saputo ar elektrisko putotāju.
  5. Agaru sajauc ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 sekundes.
  6. Ar elektrisko putotāju sakuļ šokolādes un augļu masu, ar šauru strūklu pievieno izšķīdināto agaru, turpina maisīt vēl  1 minūti vai līdz masa sāk sabiezēt.
  7. Gatavo masu pārklāj pār pamata kārtu un liek ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5214 reizes

,,,,,,,