• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Vasarīga biezpiena kūka bez cepšanas


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g smilšu cepumu
  • 400 g biezpiena
  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1/2 glāze žāvētu aprikožu (vai citas sukādes)
  • 3 ēdamkarotes rozīņu
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  1. Rozīnes un aprikozes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
  2. Pēc noteiktā laika ūdeni nolej un sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Biezpienu izlaiž caur sietu vai arī sablenderē. Cepumus sasmalcina.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru gaisīgi, krēmīgā masā.
  5. Porcijveidīgi pievieno biezpienu, nepārtraukti maisot.
  6. Tad pievieno rozīņu un aprikožu gabaliņus, vanilīna cukuru. Rūpīgi samaisa.
  7. Tad pievieno cepumu gabaliņus, atkal samaisa.
  8. Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
11263 reizes

,,,,,