• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Vasarīga bezē – citrona kūka


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

1.masa:

  • 7 olbaltumu (220g)
  • 150 g cukura

2.masa:

  • 2 olas
  • 5 olu dzeltenumu
  • 70 g cukura
  • 80 g miltu
  • 1 vaniļas pāksts mīkstuma
  • 1 citrona mīkstums (sadalīts mazajās "šūniņās")
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pildījums:

  • 500 g putukrējuma
  • 1 vaniļas pāksts mīkstums
  • 50 g pūdercukurs
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • ievārījums(jāņogu vai brūkleņu)
  1. 1. Masa: Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingrās putās. Putojot pamazām pievieno cukuru.
  2. Uz plāts izklāj cepampapīru. Uz tā izklāj strīpās 4x3 olbaltumu masu tā,lai paliktu vieta biskvīta masai starp katru olbaltumu kārtu.
  3. Ja nepietiek vietas, ņemiet vēl vienu plāti.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  5. 2. Masa: Olas, olu dzeltenumus, vaniļu un citrona mīkstumu saputo līdz masa kļūst gaisīga.
  6. Tad iesijā miltus un uzmanīgi ieputo tos.
  7. Masu iepilda konditorejas maisiņā un caur to izvelk biskvīta masas strīpas uz plāts blakus katrai olbaltumu strīpai.
  8. Visu ātri apkaisa ar pūdercukuru un cep apmēram 25 min. Atdzesē. Sagriež šķērsām svītrām porciju gabalos.
  9. Krēms: Saldo krējumu ar vaniļu, cukuru un stindzinātāju saputo.
  10. Pusei no izceptās pamatnes uzklāj ievārījumu un virsū putukrējumu.
  11. Uzsēdina otrās pusītes virsū.
  12. Nolieciet vēsumā.
  13. (Var gatavot nevis parastu putukrējumu ,bet gan ar kafijas garšu).
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2852 reizes

,,,,,,,