• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Vārītais krēms kūkai „Napoleons”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g skābā krējuma (20 %)
  • 600 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 2 g vaniļas cukura

 

  1. Bļodā ielej 1 glāzi auksta ūdens, izšķīdina tajā cieti, tad pievieno cukuru un olas, rūpīgi samaisa.
  2. Nelielā katliņā uzsilda atlikušo piena daudzumu un pakāpeniski pievieno olu maisījumu.
  3. Masu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
  4. Tad pievieno vaniļas cukuru, rūpīgi samaisa un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Pievieno skābo krējumu un rūpīgi samaisa.
  6. Šī krēma garšu var papildināt arī ar 1 ēdamkaroti brendija vai liķiera, smalki sasmalcinātiem riekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4013 reizes

,,,,,,,