• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Vārītā krēma kūka ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 3 olas
  • 50 g margarīna
  • 200 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 5 olu dzeltenumi
  • 30 g miltu
  • 30 g cietes
  • 100 g pūdercukura
  1. Ar elektrisko putotaju olas ar cukuru un sāli sakuļ, pievieno miltus, cepamo pulveri un margarīnu.
  2. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš nedaudz ietaukotā kūkas formā tā, lai malas ir uz augšu un liek cepties 20 minutes 180°C temperatūrā.
  3. Krēms: Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, pievieno miltus un rūpīgi samaisa.
  4. Kopā ar pienu, miltu maisījumu ieliek nelielā katliņā un vāra, līdz masa sabiezē.
  5. Iegūto krēmu pārklāj pār mīklu un kūku rotā ar jebkurām sev vēlamām ogām. Šaja gadījumā tās ir sarkanās jāņogas.
  6. Kūku liek vēl nedaudz apcepties 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4800 reizes

,,