• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Vārīta kondensētā piena torte „Čigāniete”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 2 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 olas
  • 450 g bezpiedevu jogurta
  • 3 glāzes miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 ēdamkarote etiķa

Krēmam:

  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 350 g vārīta kondensētā piena
  • 1 1/2 ēdamkarotes  kakao pulvera
  • 3 - 5 ēdamkarotes piena 
  • konservēti/svaigi ķirši

Piesūcināšanai:

  • 1 glāze stipras, saldinātas tējas
  • 2 ēdamkarotes brendija
  1. Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc cukuru ar kakao pulveri, olām un jogurtu.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Izšķīdina dzeramo sodu etiķī un pievieno mīklai.
  4. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Ieklāj mīklu kūkas formā un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un kondensēto pienu.
  8. Pakāpeniski pievieno kakao pulveri un pienu, atkal visu saputo līdz krēmam viendabīga konsistence.
  9. Piesūcināšana: Sajauc stipru, saldu tēju ar brendiju un pārlej pār katru no biskvīta kārtām (izņemot virsējo kārtu).
  10. Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, izkārto pār krēmu ķiršus. Nedaudz krēma atstāj tortes virsmas un sānu noziešanai.
  11. Tortes virsmu un sānus noziež ar krēmu un dekorē ar ogām, šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
  12. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3195 reizes

,,,,,