• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Vārīta iebiezinātā piena kūka


Foto: povarenok.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 6 olas
  • 1/2 tējkarote citronskābes
  • 300 g cukura
  • 1 tējkarote dzeramās sodas (dzēsta ābolu etiķī)
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 350 g mltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 300 g saldkrējuma sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • vaniļas cukurs

Glazūrai:

  • 120 g cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 20 g saldkrējuma sviesta
  • 6 ēdamkarotes piena

 

  1. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un 100 g cukura, pievieno dzēsto sodu.
  2. Tad olu dzeltenumu masai pievieno medu un turpina putot.
  3. Atsevišķi saputo olu baltumus un citronskābi, pakāpeniski pievieno cukuru. Saputo stingrās putās.
  4. Tad olu dzeltenumu masu pieveno olu baltumu masai un visu saputo ar putotāja maksimālo ātrumu.
  5. Tad masai pievieno miltus un kakao pulveri, visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Mīklu sadalka 3 vienādās daļās, ieklāj katru savā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Liek cepties 190°C temperatūrā 10 - 13 minūtes.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā, tad pievieno vārītu iebiezināto pienu un vaniļas cukuru.
  9. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu.
  10. Glazūra: Nelielā katliņā karsē pienu un cukuru, līdz cukurs pilnībā izkūst.
  11. Tad pievieno sviestu un kakao pulveri. Maisa visu viendabīgā masā.
  12. Glazūru pārklāj pār kūkas virsmu. Dekorē pēc pašu gaumes.
  13. Ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4798 reizes

,,,,