• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Vaniļas torte


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 5 lielu olu baltumi
  • 2 glāzes piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g miltu
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 350 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 170 g sviesta

Glazūrai:

  • 7 olu baltumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  1. Sajauc miltus, kukurūzas cieti, cukuru, sāli un cepamo pulveri.
  2. Pievieno sviestu un kārtīgi samaisa.
  3. Sajauc pienu, vaniļas pāksts mīkstumu un olu baltumus - nedaudz saputo.
  4. Pievieno sviesta - miltu masai ar trijiem piegājieniem, pēc katras trešdaļas putojot 2 minūtes.
  5. Masai jāsanāk zīdainai.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  7. Masu lej 2 formās un cep 30 minūtes.
  8. Krēmam saputo olu baltumus, pievieno pamazām cukuru, puto līdz stingrām putām. 
  9. Pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un samaisa.
  10. Atdzisušus biskvītus pārsmērē ar krēmu.
  11. Torti rotā ar svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1343 reizes