• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Vaniļas kūka ar šokolādes glazūru


Foto: fem.mgid.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 50 g sacukurotu apelsīnu miziņu
  • 75 g deserta šokolādes
  • 25 g sacukurotu ķiršu
  • 1 vaniļas pāksts mīkstums vai 1 tējkarote vaniļas esences
  • 175 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 3 olas
  • 200 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 25 g maltu mandeļu
  • 2-3 ēdamkarotes piena

Glazūrai:

  • 6 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
  • 2 ēdamkarotes aprikožu sulas vai persiku liķiera
  • 400 g marcipāna
  • 350 g deserta šokolādes
  1. Uzkarsē līdz 170°C temperatūrai. Ietauko apaļu 20 cm platu veidni un ieklāj tajā pergamentu. Smalki sakapā apelsīna miziņas un šokolādi. Noskalo un sagriez ķiršus. Izkasi mīkstumu no vaniļas pāksts, ja to izmanto.
  2. Sviestu kopā ar cukuru saputo gaisīga masā. Pakāpeniski iemaisi olas, katru reizi pievienojot arī miltu. Masā iesijā atlikušos miltus, cepamo pulveri un pievieno mandeles, apelsīnu miziņas, šokolādi, ķiršus un vaniļu. Pievieno tik daudz piena, lai izveidotos mīksta mīkla. Ieliec to veidne un cep 40-45 minūtes. Atstāj kūku veidnē vel 5 minūtes, pēc tam apgriez otrādi un izliec uz metāla režģa, lai atdziest.
  3. Cauri sietam izberz aprikožu ievārījumu. Apsmidzini atdzisušo kūku ar alkoholu, ja to izmanto, un apsmērēt ievārījumu. Mīci marcipānu, kamēr kļūst mīksts, izrullē lielu apli, uzliec uz kūkas un no visām pusēm piespied, lai pilnība to nosegtu. Nogriez liekās malas.
  4. Šokolādi salauz gabalos un izkausē karsta ūdens peldē (virs tvaikiem). Aplej ar kūku ar šokolādi un izlīdzini ar lāpstiņu. Noliec uz stundu mala, lai kūkas virsma sacietē.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2178 reizes

,,