• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Valriekstu – „Ricotta” biezpiena rulete


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 banāns
  • 50 g valriekstu
  • 1/2  tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • vaniļas cukurs
  • 400 g „Ricotta” biezpiena
  • 1 ola
  • 100 g cukurs
  • 3 ēdamkarotes piena
  • pūdercukurs

Dekorēšanai:

  • 5 ēdamkarotes citrona sulas
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • cukurs (pēc garšas)
  • tumšā šokolāde
  • nedaudz sviesta
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu, olu, cukuru un pienu.
  2. Ielej biezpiena masu 35x25 cm lielā formā, kas izklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
  3. Masu nogludina un noliek maliņā.
  4. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  5. Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju kuļ aptuveni 1 - 2 minūtes, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina kult vēl apmēram 3 minūtes.
  6. Valriekstus sasmalcina virtuves kombainā un pievieno olu dzeltenumu masai.
  7. Tad pievieno arī izsijātus miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  8. Olu baltumus arī sakul atsevišķā bļodiņā un rūpīgi pievieno mīklai.
  9. Pagatavoto mīklu rūpīgi pārklāj pār biezpiena masu.
  10. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
  11. Tīru virtuves dvieli noliek uz cietas un gludas virsmas, pārkaisa ar pūdercukuru.
  12. Uz tā izgāž kūku ar biezpiena kārtu uz augšu un prātīgi satin ruletē.
  13. Ruleti atdzesē un dekorē.
  14. Garnējums: Skābo krējumu rūpīgi samaisa ar cukuru un citrona sulu, tad pārlaista pār ruleti.
  15. Savukārt šokolādi un sviestu ūdens peldē izkausē, pārlaista pār ruleti blakus citrona garnējumam.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2191 reizes

,,,