• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Valriekstu – kanēļa kēkss


Foto: sharedsugar.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 paciņas sviesta(istabas temperatūrā)
  • 400 g cukura
  • 2 lielas olas
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  • 240 ml skābā krējuma
  • 280 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls

Garnējumam:

  • 6 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 100 g sasmalcinātu valriekstu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko, pārbārsta ar miltiem kēksa formu.
  2. Nelielā bļodā sajauc garnējumam nepieciešamās sastāvdaļas un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Virtuves kombainā samaisa sviestu, cukuru, olas un vaniļu, tad pievieno skābo krējumu un turpina maisīt līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Atsevišķā bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pūderi un sāli.
  5. Pakāpeniski tam pievieno sakulto sviesta masu un maisa līdz masai ir mīklas konsistence.
  6. Pusi no iegūtās mīklas ieklāj iepriekš sagatavotajā kēksa formā, pārbārsta ar 2/3 no iepriekš pagatavotā garnējuma un pārklāj ar otru pusi mīklas, kuru pārbārsta ar atlikušo garnējumu.
  7. Liek cepties aptuveni 45-60 minūtes.
  8. Kad kūka gatava, noliek to atdzesēties un pārbārsta ar pūdercukuru un kanēli.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2604 reizes

,,,