• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Valriekstu – bezē kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 150 g atdzesēta sviesta
  • 50 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 ml auksta ūdens

Riekstu pildījumam:

  • 200 g valriekstu
  • 60 g cukura

Bezē:

  • 200 g olu baltumu
  • 300 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  1. Dziļā bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un masu saspaida ar roku palīdzību.
  2. Masai pakāpeniski pievieno ūdeni un rūpīgi samīca. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Riekstus rupji sasmalcina un sajauc ar cukuru.
  4. Pēc 30 minūtēm izņem mīklu no ledusskapja un ieklāj to viegli ietaukotā formā. Pārkaisa ar riekstu masu.
  5. Bezē: Ar elekktrisko putotāju saputo olu baltumus un sāli.
  6. Pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot līdz sāk veidoties stingra masa ar reljefu.
  7. Olu baltumu masu pārklāj pār riekstiem un liek cepties 140°C temperatūrā 30 minūtes. 
  8. Tad samazina temperatūru līdz 100°C un turpina cepšanu vēl 30 minūtes.
  9. Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no cepeškrāsns.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3453 reizes

,,,,