• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Vācu šokolādes kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1 1/2 glāzes eļļas
  • 3 glāzes cukura
  • 4 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 glāze paniņu
  • 1 glāze iebiezinātā piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 1/3 glāzes kokosriekstu skaidiņu
  • 1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu

 

  1. Nelielā katliņā sajauc ūdeni un šokolādes gabaliņus, karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi. Tad atdzesē.
  2. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno pa vienam olu dzeltenumus, izkausēto šokolādi un vaniļas cukuru.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un sāli, paralēli pievienojot arī paniņas.
  4. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un tad rūpīgi iecilā mīklā.
  5. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  6. Liek cepties 170 - 180°C temperatūrā 50 - 55 minūtes. Kad biskvīts gatavs atdzesē to 10 minūtes formā un tad atdzesē pilnībā, izņemot to no formas.
  7. Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu, cukuru, olu dzeltenumus, sviestu un vaniļas cukuru.
  8. Masu karsē nelielā siltumā, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē.
  9. Tad noņem no karstuma un pievieno kokosriiekstu skaidiņas, riekstus.
  10. Kūkas biskvītu uzliek uz servējamā šķīvja un ar krēmu pārklāj tās virsmu un malas. Dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2920 reizes

,,,,,,,