• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Ungārijas biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g miltu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 10 g cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 500 g mājas biezpiena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 50 g melnās šokolādes
  1. Sajauc miltus ar 90 g cukura, cepamo pulveri un sviestu. Samīca visu drupačās un sadala 3 daļās.
  2. Atsevišķā traukā sajauc olas ar biezpienu, atlikušo cukura daudzumu, vaniļas cukuru. Visu rūpīgi saputo un sadala 2 daļās.
  3. 25 cm lielu kūkas formu viegli ietauko un klāj mīklu - miltu maisījums, biezpiena masa, tad atkal miltu maisījums at tā līdz viss izlikts.
  4. Liek kūku cepties 180°C temperatūrā 50 - 60 minūtes.
  5. Krēms: Skābo krējumu sajauc ar iebiezināto pienu.
  6. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  7. Krēmu un šokolādi pārklāj pār kūku un ievieto ledusskapī uz nakti.
  8. Ja vēlaties, biezpiena masai var pievienot arī rozīnes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6021 reizes

,,,,