• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Ukraiņu medus kūka


Foto: s2.hubimg.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 3 tējkarotes parastā etiķa
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 280 g miltu
  • 250 g cukura
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 6 olas

Pildījumam:

  • 225 g krēmsiera
  • 450 g skābā krējuma
  • 450 g saldā krējuma
  • pūdercukurs (pēc garšas)
  1. Mīkla: Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un pārklāj ar foliju, tad ietauko četras 33x23x5 cm kūkas formu.
  2. Dziļā bļodā samaisa dzeramo sodu un 2 tējkarotes etiķa. Kad maisījums ir beidzis burbuļot, pievieno atlikušo 1 tējkaroti etiķa.
  3. Tad pievieno pārējos mīklai nepieciešamā sastāvdaļas un maisa līdz masai viendabīga konsistence.
  4. Iegūto mīklu sadala četrās vienādās daļās un ieklāj katrā no iepriekš sagatavotajām formām.
  5. Liek cepties aptuveni 10 minūtes. Bet uzmani tas, lai nepiedeg.
  6. Tikmēr pagatavo pildījumu.
  7. Pildījums: Sajauc skābo krējumu ar krēmsieru, izmantojot elektrisko putotāju.
  8. Tad pievieno saldo krējumu un turpina kult līdz masa ir bieza un krēmveidīga.
  9. Tad pievieno pūdercukuru pēc garās un labi samaisa.
  10. Kad kūkas biskvīti ir izcepušies, ļauj tiem atdzesēties.
  11. Prātīgi noņem foliju no biskvītiem un noliek tos maliņā.
  12. Tad ņem pamata biskvītu un rūpīgi pārklāj ar sagatavoto pildījumu, atkārto katrai kārtai.
  13. Atlikušo pildījumu pārklāj pār kūkas virsmu un sāniem. Pārber ar kanēli un pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5323 reizes

,,,,