• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Trīs veidu šokolādes kārtainā torte ar „Nutella” krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Smilšu mīklai:

  • 150 g miltu
  • 60 g cukura
  • 80 g auksta sviesta
  • 1 ola

Biskvītam:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 80 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 6 želatīna loksnes
  • 1 l putukrējuma (30 %)
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 75 g baltās šokolādes
  • 100 g „Nutella” krēma

Papildus:

  • 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma vai jāņogu želejas
  • 150 g rupji rīvētas piena šokolādes
  1. Smilšu mīkla: Uz gludas un tīras darba virsmas sajauc miltus un cukuru, izveido nelielu kaudzīti ar iedobi vidū, kurā ieliek smalki sagrieztu, atdzesētu sviestu un sakultas olas.
  2. Rūpīgi sajauc visas sastāvdaļas līdz izveidojas drupena masa, turpina to mīcīt līdz mīkla kļūst viendabīga un gluda.
  3. No mīklas izveidojiet bumbiņu, ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Biskvīts: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai uz abpusējās karsēšanas režīmu.
  5. Rupji sasmalcina šokolādi un izkausē ūdens peldē.
  6. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, un olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ.
  7. Nedaudz atdzesētu izkausētu šokolādi sajauc ar sakulto olu dzeltenumu masu.
  8. Atsevišķā trauciņā sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls līdz masa kļūst stingra un gluda.
  9. Sajauc izsijātus miltus ar kakao pulveri un porciju veidā pievieno olu dzeltenumu masai, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
  10. Tad masā ar koka karoti iecilā saputoto olu baltumu masu.
  11. 24 cm lielu, apaļo kūkas formu izklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  12. Mīklu ieklāj kūkas formā un cep iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.
  13. Kad biskvīts gatavs, to pilnībā atdzesēt.
  14. Savukārt ledusskapī atdzesēto smilšu mīklu rūpīgi izrullē (aptuveni 24 cm diametrā).
  15. Ieklāj to kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 10 - 15 minūtes vai līdz mīkla ir gaiši zeltainā krāsā. Pilnībā atdzesē to.
  16. Krēms: Želatīna loksnes izmērcē aukstā ūdenī.
  17. Atsevišķos trauciņos, ūdens peldē, izkausē balto un tumšo šokolādi, „Nutella” krēmu.
  18. Izmērcētās želatīna plāksnes izgriež no ūdens un sadala trīs daļās (katrai daļai 2 plāksnes).
  19. Katrai daļai pievieno savu šokolādi, respektīvi, vienai no daļām - balto šokolādi, otrai - tumšo, bet trešai „Nutella” krēmu.
  20. Nedaudz katru no masām atdzesē.
  21. Tikmēr atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 daļās.
  22. Smilšu mīklas kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārziež ar ievārījumu vai želeju.
  23. Tad klāj vienu no biskvīta kārtām un pārklāj to ar 1/3 putukrējuma, kas sajaukts ar baltās šokolādes masu.
  24. Pārklāj putukrējuma kārtu ar nākamo biskvītu un to pārziež ar 1/3 putukrējumu, kas savukārt sajaukts ar tumšās šokolādes masu.
  25. Liek pāri pēdējo biskvīta kārtu un noziež to ar atlikušo putukrējumu, kas sajaukts ar „Nutella” krēma masu.
  26. Kūkas virsējo kārtu pārkaisa ar rupji rīvētu piena šokolādi un pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4423 reizes

,,,,