-
300 g skābā krējuma
-
250 g cukura
-
300 g miltu
-
3 olas
-
1 tējkarote cepamā pulvera
-
1 ēdamkarote magoņu sēklu
-
nedaudz valriekstu
-
4 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
-
700 g skābā krējuma
-
150 g cukura
-
kausēta šokolāde (dekorēšanai)
|
|
-
Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, tad pievieno skābo krējumu. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri.
-
Mīklu sadala 3 daļās. Pirmai daļai pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulver un riekstus, otrai daļai pievieno tikai 2 ēdamkarotes kakao pulvera, trešai - magoņu sēklas.
-
Katru kārtu liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
-
Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis.
-
Pamata kārtu (ar riekstiem) pārziež ar krēmu, tad klāj magoņu sēklu biskvītu, kuru arī pārziež ar krēmu.
-
Trešo biskvītu sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa pār kūku un pārlej ar atlikušo krēma daudzumu.
-
Dekorē ar kausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
|