• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Torte „Zvaigzne”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 7 olas
  • 4 glāzes cukura
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • 9 ēdamkarotes silta sviesta
  • 6 ēdamakarotes kakao
  • 4 glāzes miltu
  • 0,5 l īrisa (vārīta iebiezināta piena)
  • 250 g sviesta
  • 1 glāze valriekstu
  • Kakao un cukurs šokolādes glazūrai
  1. Saputo olas ar cukuru, pievieno sodu, siltu sviestu, kakao un miltus. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Uz stundu atstāj „atpūsties”.
  3. Pa to laiku gatavo krēmu.
  4. Saputo sviestu ar iebiezināto vārīto pienu, pievieno sasmalcinātus valriekstus.
  5. Mīklu sadala 3 daļās un 180 °C temperatūrā izcep 3 biskvītus, atdzesē.
  6. Uz pirmā biskvīta klāj krēmu ar riekstiem, pa virsu tam lej nedaudz glazūras.
  7. Glazūru pagatavo sajaucot kakao ar cukuru un nedaudz ūdens.
  8. Liek otru biskvītu un atkārto to pašu.
  9. Liek trešo biskvītu, kuru bagātīgi pārlej ar glazūru un izlīdzina.
  10. Torte gatava pēc 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3106 reizes

,,