• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Torte „Tumšais mežs”


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 650 g atkaulotu,konservētu ķiršu
  • 60 ml ķiršu brendija
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 150 g piena šokolādes
  • 350 ml saldā krējuma
  • 150 g miltu (izsijāti)
  • 35 g kakao pulvera (izsijāta)
  • 6 olas
  • 215 g pūdercukura
  • 60 g sviesta (izkausēta)

Pildījumam:

  • 120 g tumšās šokolādes
  • šķipsniņa sāls
  • 125 g saldā krējuma
  • baltās un tumšās šokolādes skrullīši (dekorēšanai)
  1. Izkāš ķiršus, bet saglabā 80 ml to sīrupu. Izkāstos ķiršus un sīrupu ielej bļodā.
  2. Sajauc tumšo un piena šokolādi, saldo krējumu bļodā, kuru var karsēt mikroviļņu krāsnī. Tad karsē to, kamēr šokolāde izkususi, apmaisot ik 2-3 minūtes,līdz masai kļūst viendabīga. Tad atdzesē to apmēram 1 stundu, ik pa laikam apmaisot un noliek maliņā. 
  3. Izmantojot elektrisko mikseri sakuļ šokolādes masu līdz tā bieza un smērējama.
  4. Tikmēr, uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrāi un nedaudz ietauko 26 cm platu tortes formu(ar noņemamām malām).
  5. Sajauc miltus un kakao pulveri. Atsevišķā bļodā iesit olas un pieber pūdercukuru, tad novieto to virs katliņa, kurš piepildītsar 1/3 daļu ūdens. Silda aptuveni 4-5 minūtes. Tad ar elektrisko mikseri sakuļ olas un pūdercukuru, arī apmēram 5 minūtes. Tadsakultajai olu masai pievieno miltu un kakao maisījumu un kārtīgi sajauc visu. Tad pievieno sviestu un visu maisa tik ilgi, līdz masa kļūst viendabīga. Ielej to iepriekš sagatavotajā pannā un cep 35-40 minūtes. Kad gatava, tad tā pilnībā jāatdzesē!
  6. Pildījumam: Tumšo šokolādi un sāli ievieto mikroviļņu krāsnī un izkausē.
  7. Atsevišķā katliņā ielej saldo krējumu un nedaudz uzsilda to. Tad pielej to klāt izkausētajai šokolādei un rūpīgi samaisa līdz masa kļūst viendabīga. (Ar šo masu klās kūkas virskārtu).
  8. Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.Tortes pamata kārtu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu ķiršu sīrupa, tad pārklāj ar pusi no šokolādes krēma, kas bija ievietots ledusskapī, un 1/3 daļu ķiršiem. Tā atkārto katru kārtu - ķiršu sīrups, šokolādes krēms un puse no atlikušajiem ķiršiem. Tortes virskārtu pārklāj ar šokolādes krēma masu, tād pārber ar ķiršiem, baltās un tumšās šokolādes skrullīšiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2992 reizes

,,