• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Torte „Tiramisu”


Foto: vzm-vesti.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu
  • 25 g cietes
  • 25 g sviesta, izkausēts un pēc tam atdzesēts līdz istabas temperatūrai

Pildījumam:

  • 100 grami tumšās šokolādes
  • 400 ml saldā krējuma (30%)
  • 500 g „Mascarpone” siera
  • 75 g pūdercukura
  • 150 ml stipras kafijas
  • 120 ml „Kahlua” vai cits kafijas liķieris
  • kakao pulveris
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formu.
  2. Miltus sajauc ar cieti.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru līdz masas daudzums palielinās 2 - 3 reizes.
  4. Rūpīgi sajauc miltu maisījumu ar olu masu, tad pievieno sviestu un samaisa.
  5. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 25 minūtes (pirmajās 12 minūtēs cepeškrāsns durvis nedrīkst atvērt!)
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 daļās.
  7. Tikmēr sarīvē šokolādi uz rupjiem rīves asmeņiem un sajauc kafiju ar liķieri.
  8. Krēms: „Mascarpone” sieru sajauc ar pusi no pūdercukura daudzuma viendabīgā masā.
  9. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un atlikušo pūdercukuru.
  10. Uzmanīgi sajauc putukrējumu ar siera masu.
  11. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru tā, lai tas karātos pāri formas malām un formā ieliekam pamata biskvītu.
  12. Aplej to ar 1/3 no kafijas un liķiera maisījuma, nedaudz pagaida, lai iesūcas un klāj 1/3 krēma pār piesūcināto biskvītu, pārkaisa ar šokolādi.
  13. Atkārto kārtas un liek torti ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  14. Tad izņem to no formas, rūpīgi noņem no cepamā papīra.
  15. Pārklāj ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar šokolādi un kakao pulveri(vislabāk caur sietiņu).
  16. Ievieto kūku ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3963 reizes

,,,,