• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Torte „Skudru pūznis”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g skāba 20 % krējuma
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 400 - 500 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 bundža vārīta iebiezināta piena
  • 200 g sviesta
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Lai pagatavotu mīklu lielā traukā vispirms sajauc krējumu, mīkstu sviestu un cukuru.
  3. Pēc tam pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri un sajauc smilšu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  4. Mīklai jāsaveļas blīvā vienmērīgā kamolā.
  5. Klasiskā variantā mīklu samaļ gaļas maļamajā mašīnā un mīklas smalkumus liek ietaukotas cepešplāts.
  6. Ja gaļas mašīnas nav, tad no mīklas veido nelielas bumbiņas un liek uz cepešplāts.
  7. Cep 10 - 15 minūtes 180°C temperatūrā, kamēr cepumi kļūst skaisti brūni.
  8. Kamēr cepumi cepas, pagatavo krēmu.
  9. Sajauc mīkstu sviestu ar vārītu iebiezinātu pienu vienmērīgā masā un uz kādu brīdi ieliek ledusskapī.
  10. Gatavus un atdzisušus cepumus ar rokām sasmalcina. Cik lielās drumstalās, tas atkarīgs no katra paša gaumes, kā vēlās.
  11. Cepumu drumstalas liek traukā ar gatavo krēmu un kārtīgi samaisa.
  12. Visu masu izliek uz šķīvja ar kaudzi un uz 1 stundu ieliek ledusskapī, lai torte sastingst.
  13. Pēc vēlēšanās torti var izrotāt ar kausētu šokolādi, sasmalcinātiem riekstiem vai rīvētu šokolādi.
  14. Torte ir skaista arī bez liekiem rotājumiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
13333 reizes

,