• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Torte „Skudru pūznis”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g salkrējuma sviesta
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 450 g miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 200 g vārīta kondensētā piena
  1. Nelielā katliņa izkausē 150 g sviesta, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno skābo krējumu un rupīgi sajauc.
  2. Dziļā blodā sajauc izsijātus miltus ar cepamo pulveri, tad pievieno tom izkausētā sviesta masu.
  3. Rūpīgi samīca un ievieto ledusskapi uz 50 minūtēm.
  4. Tikmēr ar elektrisko putotāju saputo atlikuso sviesta daudzumu ar medu un iebiezināto pienu.
  5. Atdzesēto miklu sadrupina uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru (var būt viegli ietaukots).
  6. Liek cepties 160°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  7. Tad nedaudz atdzesē to un pārlej ar krēmu. Ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3267 reizes

,,,,