• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Torte „Rižiks”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 100 g sviesta 
  • 1 tējkarote sodas
  • 2 1/2 glāzes miltu (dažreiz nedaudz vairāk, tas viss ir atkarīgs no miltiem)

Krēms:

  • 0.75 ml piena
  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes cietes/miltu
  • 200 g sviesta
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno medu un sviestu, turpina kult.
  2. Visu pārlej nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no karstuma.
  3. Pievieno sodu un turpina karsēt.
  4. Nepārtraukti maisot, pievieno izsijātus miltus.
  5. Tad novieto atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
  6. Maisa mīklu līdz izveidojas plastalīnam līdzīga konsistence.
  7. Mīklu sadala 3 daļās un katru kārtu izrullē.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā līdz biskvīti kļūst gaiši brūni.
  9. Krēms: olas saputo ar cukuru, pievieno pienu un nelielā katliņā karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  10. Masu atdzesē un pievieno sviestu, ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
  11. Iegūto krēmu pārklāj pār katru tortes kārtu un virsmu.
  12. Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4399 reizes

,,,,