• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Torte „Putna piens”


Foto: gratin.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 30 g želatīna
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze piena
  • 400 g skāba krējuma
  • 250 g krēmsiera Maskarpone
  • 150 ml netrekna saldā krējuma
  • 1 glāze cukura
  1. 10 gramus želatīna aplej ar aukstu ūdeni šokolādes kārtai. Ļauj uzbriest.
  2. Sajauc 4 ēdamkarotes cukura ar kakao pulveri.
  3. Kad želatīns uzbriedis, to sajauc ar cukura un kakao maisījumu.
  4. Uzsilda, lai želatīns izkūst.
  5. Masu lej sagatavotā ietaukotā formā (silikona) un liek saldētavā uz 20 - 30 minūtēm, lai sastingst. 20 g želatīna aplej ar 1 glāzi auksta piena. Atstāj uzbriest.
  6. Skābo krējumu, krēmsieru Maskarpone, saldo krējumu un glāzi cukura saputo līdz masa sabiezē. 
  7. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Puto līdz visas sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.
  8. Atstāj uz 10 minūtēm, lai masa atdziest.
  9. No saldētavas izņem sacietējušo šokolādes kārtu. Liek tortes veidnē.
  10. Pa virsu šokolādes kārtai lej balto kārtu.
  11. Liek uz nakti ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas torti izgāž no formas otrādi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
10053 reizes

,,