• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Torte „Pirmais skūpsts”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 80 g miltu
  • 90 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 55 g sviesta
  • 1 ēdamkarote piena
  • 120 g olu (2 ļoti lielas vai 2 mazas plus 1 baltums, labāk svērt)
  • 50 g mandeļu (sasmalcinātu gandrīz kā milti)

Krēma musam:

  • 200 ml šampanieša
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 250 + 100 ml salda krējuma
  • 1/2 citrona sulas
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes (ar nelielu kaudzi)
  • 15 g želantīna + 70 ml ūdens

Šampanieša želejai:

  • 550 ml šampanieša
  • 100 g cukura
  • 15 g želantīna + 70 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 250 g zemeņu
  1. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, iesmērē ar eļļu, arī formas maliņas.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
  3. Aukstu sviestu sakapā kopā ar miltiem, sāli un mandelēm līdz drupatām. Liek ledusskapī.
  4. Olu baltumus saputo ar cukuru, pievieno dzeltenumus, saputo. Pievieno sviesta drupatas, pienu un samaisa.
  5. Mīklu lej tortes formā, samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 180°C un cep 20 minūtes, neatverot durtiņas.
  6. Biskvītu atdzesē formā, tad izņem un noņem papīru. Biskvīts sanāk gaisīgs un gluds.
  7. Biskvītu liek tortes formā, samitrina ar krēma liķiera un ūdens maisījumu (1:1).
  8. Ja formas maliņas ir zemākas par 10 cm, tad no papīra jāizveido gredzens un jāieliek formā.
  9. Gatavas tortes augstums būs 6,5 - 7 cm.
  10. Gatavo musu.
  11. Želantīnu aplej ar ūdeni, ļauj uzbriest un tad izkausē. Trīs olu dzeltenumus saputo ar sāli un kartupeļu cieti.
  12. 100 ml saldā krējuma ar 1/3 cukura uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tievā strūkliņā pievieno dzeltenumu masai.
  13. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un liek uz lēnas uguns, nepārtraukti maisa, kamēr masa sabiezē, bet neuzvārās.
  14. Noņem krēmu no uguns un atdzesē. Olu baltumus puto līdz sāk veidoties putas.
  15. Mazā katliņā savieno 1 ēdamkaroti ūdens, citrona sulu un 1/3 glāzes cukura, maisot tā, lai cukurs izkūst.
  16. Karsē līdz sāk vārīties un vāra vēl 2 minūtes nemaisot.
  17. Palielinot miksera ātrumu un putojot olu baltumus, pie tiem tievā strūkliņā pievieno cukura sīrupu. 
  18. Puto līdz stingrām putām. Liek ledusskapī.
  19. Atdzesētu saldo krējumu saputo ar 1/3 glāzēm cukura, pievieno dzeltenumus, baltumus, šampanieti un želantīnu.
  20. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm, tad lej uz biskvīta.
  21. Gatavo šampanieša želeju.
  22. Želantīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina, tad izkausē.
  23. Šampanieti ar cukuru un citrona sulu uzkarsē līdz cukurs izkūst. Atdzesē un pievieno želantīnu.
  24. Uz musa liek zemeņu pusītes. Uz tām lej 5 - 6 ēdamkarotes maisījuma, liek ledusskapī.
  25. Kad izveidojusies želeja, lej pārējo. Tā jādara, lai zemenes neuzpeld virspusē.
  26. Liek torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3524 reizes

,,