• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Torte „Madam Pompadūr”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g trekna biezpiena
  • 2 glāzes miltu
  • sasmalcinātas mandeles

Krēmam:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 750 ml piena
  • 200 g sviesta
  • Vanilīns
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno biezpienu un miltus, sodu un sāli - rūpīgi samaisa.
  2. Mīklu sadala 8 daļās un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Krēms: Visas nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot sviestu un saldo krējumu, rūpīgi samaisa nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad novieto atdzesēties.
  4. Kad krēms atdzisis, pievieno sviestu un saldo krējumu, ar elektrisko putotāju sakuļ.
  5. Atdzesētos mīklas gabaliņus izrullē un ieklāj kūkas formās.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un cep biskvītus līdz gaiši zeltainai krāsai 5 - 7 minūtes.
  7. Katru no tiem un tortes virsmu pārziež ar krēmu un dekorē ar sasmalcinātajām mandelēm un šokolādi.
  8. Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3835 reizes

,,,,,