• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Torte „Ķiršu reibumā”


Foto: ua.all.biz

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 5 olas
  • 3 - 4 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 2 glāzes cukura
  • 200 g skāba krējuma
  • 2 glāzes miltu

Krēmam:

  • 1 paciņa sviestā
  • 1 bundžiņa vārīta iebiezināta piena
  • 1 glāze konjakā mērcētu ķiršu bez kauliņiem
  1. Saputo olas ar cukuru, pievieno krējumu. Atsevišķi sajauc miltus, kakao un sodu. Abas masas savieno. 
  2. Iegūto mīklu lej tortes formā un liek sakarsētā cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā un cep 45 minūtes.
  3. Gatavu biskvītu izņem un pilnībā atdzesē. Pēc tam sagriež 2 daļās.
  4. No apakšējā biskvīta ļoti uzmanīgi izņem mīkstumu, to sagriež nelielos kubikos.
  5. Krēmam saputo vārītu iebiezinātu pienu ar sviestu, var pievienot nedaudz konjaka, kurā atradās ķirši.
  6. Krēmā iejauc sasmalcināto biskvītu un kārtīgi samaisa.
  7. Uz apakšējā biskvīta kārto ķiršus. Uz ķiršiem liek daļu krēma, izlīdzina, liek otru biskvītu, pārklāj ar krēmu.
  8. Torti rotā ar šokolādi un ķiršiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3123 reizes

,