• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Torte „Dāmu pirkstiņi”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 130 g sviesta
  • 5 olas
  • 300 g auksta ūdens

Krēmam:

  • 450 g skāba krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 tāfelīte šokolādes
  • 1 paciņa biezinātāja
  1. Miltus izsijā un pievieno sāli.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni ar sviestu. Ber miltus vārošā ūdenī un maisa, kamēr mīkla atlec no kaliņa malām.
  3. Mazliet atdzesē mīklu un tad pievieno pa vienai olai, kārtīgi maisot, kamēr mīkla kļūst gluda.
  4. Liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai. Cepeškrāsns apakšā noliek trauku ar ūdeni, lai veidojas tvaiks.
  6. Cepešplātī ieklāj cepamo papīru. Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz plāts izspiež plānas 6 - 7 cm garas desiņas.
  7. Cep zeltainas, pēc tam atdzesē.

Gatavo krēmu.

  1. Krējumu saputo ar cukuru, pievieno biezinātāju, samaisa.
  2. Izceptās desiņas iemērc krējuma krēmā un izkārto traukā ar kaudzi, pārlej krēmu.
  3. Gatavu pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
9979 reizes