• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Torte ar žāvētām aprikozēm


Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g cepumu
  • 500 g biezpiena
  • 40 g žāvētu aprikožu
  • 120 g sviesta
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 glāzes piena

Glazūrai:

  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta

Noformēšanai:

  • 6 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  1. Žāvētas aprikozes iemērc karstā ūdenī lai tās uzbriest. Tad ūdeni nolej un aprikozes nomazgā.
  2. Biezpienu sajauc ar sviestu un cukuru.
  3. Biezpiena masu sadala 2 daļās. 
  4. Vienai daļai pievieno salmiņos sagrieztas aprikozes, bet otrai - 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu.
  5. Torti kārto kārtām. Vispirms pienā iemērktu cepumu kārta, tad biezpiena kārta. Virsējai kārtai jābūt cepumu kārtai.
  6. Glazūrai sajauc cukuru, vaniļas cukuru ar 1 ēdamkaroti ūdens un vāra, līdz sabiezē. 
  7. Noņem no uguns un pievieno sviestu, samaisa.
  8. Torti pārklāj ar pagatavoto glazūru, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1126 reizes

,,