• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Torte ar vārīto krēmu un medu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 100 g sviesta

Krēmam:

  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 250 g sviesta
  • 2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  1. Krēms: Nelielā katliņā karsē pienu, tad pievieno miltus, cukuru, olas un rūpīgi samaisa un karsē līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz tā sabiezē.
  2. Masu atdzesē un pievieno sviestu un vaniļas cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  3. Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc sviestu, olas, cukuru, medu un dzeramo sodu viendabīgā masā.
  4. Masu, ūdens peldē, karsē līdz tā kļūst gluda.
  5. Neizņemot no ūdens peldes, pievieno 1/2 glāzi miltu, rūpīgi samaisa un karsē vēl 2 minūtes.
  6. Tad izņem no ūdens peldes un pakāpenski pievieno atlikušo miltu daudzumu.
  7. Kad mīkla atdzisusi sadala to 6 daļās, katru no tām izrullē un liek cepties 180°C temperatūrā 7 minūtēs līdz zeltaini brūnai krāsai.
  8. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos un pārziež katru no tiem ar vārīto krēmu un atlikušo krēma daudzumu pārziež pār tortes virsmu.
  9. Dekorē pēc savas gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
9051 reizes

,,,,