• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Torte ar „Šarlotes” krēmu


Foto: olga-phoenix.livejournal.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 200 g miltu
  • 350 g cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 12 olu baltumi
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta

Krēmam:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 1/2 glāze piena
  • 1 glāze cukura
  • 150 g sviesta
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes brendija
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sāk kult olu baltumus līdz tie sāk putot.
  2. Pievieno citrona sulu, vaniļas un mandeļu ekstraktus un turpina kult.
  3. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli.
  4. Prātīgi iecilā olu baltumus miltu maisījumā un ieklāj nedaudz ietaukotā kūkas formā.
  5. Liek to cepties iepriekš neuzsildītā cepeškrāsnī un uzstāda uz 165°C temperatūru. 
  6. Cep aptuveni 1 stundu vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
  7. Kad biskvīts gatavs, tad novieto to atdzesēties un tikai tad, kad atdzisis, ņem ārā no formas.
  8. Horizontāli sagriež 2 kārtās.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un cukuru līdz masa kļūst gaisīga.
  10. Tad pievieno pienu un masu karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Tad nedaudz atdzesē.
  11. Mīkstinātu sviestu kuļ aptuveni 5 minūtes, pievieno brendiju un pakāpeniski arī olu dzeltenumu masu.
  12. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno masai, rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
  13. Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem, pār tortes virsmu un sāniem.
  14. Dekorē pēc savas gaumes!
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3062 reizes

,,,,,,,